Yukarı git


21 Kasım 2017, 20:12:00
Reklamlar  

Gönderen Konu: Selespeed Robot Sorunları Çözüm Önerileri  (Okunma sayısı 24601 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

özhan

    Çevrimdışı
  • Yeni Üye
  • *
  • Kayıt Tarihi
    18 Aralık 2012, 23:50:07
  • İleti: 5
Selespeed Robot Sorunu
« Yanıtla #45 : 28 Kasım 2014, 22:07:22 »
robot sokulup temızlendı  yag yenı koyuldu TUTELA CS SPEED.. fakat 5 gundur denıyorum her sabah kapıyı acınca pompa devreye gırmıyo normalde basıncı ayarlamak için devreye gırıp cıkıyo... istanbul maslakta milano servısten Ekrem ustayla gorustum arabaya yaptıklarımızı anlattım.elinize kolunuza saglık bende buraya kadar yapardım baska yapcak bısey kalmamıs arızayı baska yerde ara dedı?   





« Son Düzenleme: 01 Aralık 2014, 15:08:10 Gönderen: Ferhat_27 »

Konuyu Paylaş:
  facebook  twitter

Ferhat_27

    Çevrimiçi
  • Genel Moderatör
  • *
  • Kayıt Tarihi
    30 Ağustos 2012, 13:55:01
  • İleti: 5092
  • 357 Mesajı Toplam
    400 Kere Beğenildi
Ynt: Selespeed Robot Sorunları
« Yanıtla #46 : 28 Kasım 2014, 22:12:49 »
Robot elden geçtikten sonra kapıyı ilk açmada ses geliyordu son 5 gündür mü gelmiyor ?


 Phone'den Tapatalk İle Gönderldi


katamatze

    Çevrimdışı
  • Üye
  • *
  • Kayıt Tarihi
    22 Haziran 2012, 21:43:16
  • İleti: 97
  • 1 Mesajı Toplam
    1 Kere Beğenildi
vıteslerde sorun yok ıse  kapıyı acınca ses gelmıyorsa tüp cok ıyı durumda demek ve basıncı kacırmıyor dusmuyor demek daha ne olsun ılla ses duyma sabaha kadar demekkı basıncı tutuyor kontagı acınca devreye gırer oda yeterlıdır hazırım demek ama vıteste sorunvarsa vıtese gecmıyorsa bılemıyorumm benımkı sabah ses vermez cunku tup yenı degıstı basıncı duzgun tutuyor demek dedı ustam..
« Son Düzenleme: 09 Aralık 2014, 20:07:56 Gönderen: katamatze »


muratgul

    Çevrimdışı
  • Üye
  • *
  • Kayıt Tarihi
    16 Nisan 2013, 20:55:20
  • İleti: 19
Sonuç ne oldu


muratgul

    Çevrimdışı
  • Üye
  • *
  • Kayıt Tarihi
    16 Nisan 2013, 20:55:20
  • İleti: 19
Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap
abılerım selamlar,
yeni bir alfa kullanıcısıyım bir ay oldu olmadı ama aracımı kullanamıyorum kullandıgım zamanlardada sanayiye goturuyor oluyorum Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap aracım 2001 model 156 2.0 selespeed. ılk aldıgımda expertizini yılmaz usta yapmıstı yag kacakları cıddı derecede sehırler arası yol yapma demıstı. yağ sorunları karterdenmıs halledıldıde.sonra kullanırken farkettım kı selespeedı calısması gerektıgı gıbı calısmıyor.
temel olarak 2 sorunum vardı bırıncısı vıtesın yanıp sonme durumu,
ıkıncısıde vıtes yanıp sonmedıgı halde gaza bastıgım halde gıtmıyor bostaymıs gıbı ses cıkarıyor gaza basınca 3-4 sanıye sonra topluyor ama.
zeki ustaya gittim cıkma bır debrıyaj sensoru  taktık zaten ben gelmeden o 10-15km denemıs benlede bı o kdr yol yaptık sorun cıkmadı tam mutlu mesut bostancıdan kurtkoye gelıyorken vıtes yanıp sonmeye basladı.bu sabah arayıp pazrtesı ıcın randevu aldım ama bugun 2 sorununda neden oldugunu bulmak ıcın ozel bır surus yaptım ve ıkı sorununda buyuk ıhtımal nasıl olustugunu buldum.

yanıp sonme sorunu mesela 4. viteste giderken hızımı 2. vitese dusmemi gerektırcek kadar dustum.eger 3 e duscek kadar yaparsam sorun olmuyor ama 2den fazla vıtes dusmesı gerektıgınde bunu yapamıyor ve yanıp sonmeye baslıyor nerdeyse durucak kdr yavaslamadanda vites gecırmeye calısmama tepkı vermıyor.

2ıncı sorunda mesela 2. vitesteyım ve devırım 4.5-5 bine yaklastı yıne anıden yavaslamam gerektı ama vıtes dusucek kadar degılde 1.5 -2 bin devıre kadar yavasladım. sonra tekrar hızlanmak ıcın gaza bastıgımda yanıp sonme olmadıgı halde vites bosta gıbı motor bagırıyor Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap
kendımde bugun bınmeden wd40la 20pın soketıne bakım yaptım, kutup basları bıraz gevsemıs onunda pul takıp guzelce sabıtleyıp sorunun bunlarda olmadıgına emın olmaya calıstım
cıkma sensorde bozukmudur yoksa sensor haybeyemı degıstı, asıl sorun cok baska bır yerdemidir önerileriniz nelerdir bu baslıgın hepsını okudum suan ıcın sanırım pompa dısındakı onerılerın hepsını bellı baslı olarak yaptım.
not: ıngılızcede arastırma yaptım bırazda her vitesin  ebuyda 15euro degerınde satılan bir secısı varmıs onları degıstırın dıyordu benım bu degıstırdıgım parca onların butunumu yoksa bunlar baska bır parcamı tam cozemedım.
okuduysanız cok tesekkur ederım .
Sonuç ne oldu acaba su anda bende de ayni sorun var


mimarsinan

    Çevrimdışı
  • Yeni Üye
  • *
  • Kayıt Tarihi
    14 Kasım 2013, 12:32:19
  • İleti: 2
Merhaba  vites Seçim konum sensörü arızalı. Degistirmelisin benim de aynı problemim oldu.


Nurettin2323.

    Çevrimdışı
  • Yeni Üye
  • *
  • Kayıt Tarihi
    29 Ekim 2016, 22:59:20
  • İleti: 1
arkadaşlar meraba bu pin 20 denen soketin yeri nerede acaba bir fotoğrafını atarmısınız,aracım bazen ışıklırda durunca  yada yavaş hareket halindeyken dur kalklarda bazen vitesi boşa atıyor


elricmcw

    Çevrimdışı
  • Yeni Üye
  • *
  • Kayıt Tarihi
    19 Haziran 2012, 22:26:38
  • İleti: 7
Merhabalar,
Kis geldi ve ss maceralarim basladi. Aracim 2.2 Brera. Sabah hava sicakligi yaklasik eksi degerleri gormeye basladi ve ben yine her sabah vitesi N konumuna alincaya kadar , aldiktan sonra da vitese gecinceye kadar yaklasik 20 dakika ugrasiyorum. Servise gidiyorum, bilgisaya baglayip bakip ayarliyorlar ama sonuc ayni. Bu dertten nasil cikarim yol gosterebilir misiniz ? bir ay sonra -10, -15 leri gorecegim. Dusunmek bile istemiyorum.


Ferhat_27

    Çevrimiçi
  • Genel Moderatör
  • *
  • Kayıt Tarihi
    30 Ağustos 2012, 13:55:01
  • İleti: 5092
  • 357 Mesajı Toplam
    400 Kere Beğenildi
Vitesi boşta bırak el frenini çek diyeceğim ama bu seferde fren teli donar araç hiç gitmez..
Yani yapacak tek şey garajda durması benim ss gibi..
Ama senin olay biraz farklı,soğukta benim ss de bazen dışarda kaldığı oluyor ama hiç 20 dk uğraştırmıyor,vites geçişlerinde sarsıntı oluyor ısınana kadar hepsi o..



Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi


elricmcw

    Çevrimdışı
  • Yeni Üye
  • *
  • Kayıt Tarihi
    19 Haziran 2012, 22:26:38
  • İleti: 7
o hataya bir kez dustum, tel cozulene kadar cok ugrastim.  Simdi baska servise geldim. Bakalim burdan degisik birsey cikacak mi?


alpitist

    Çevrimdışı
  • Üye
  • *
  • Kayıt Tarihi
    23 Ağustos 2016, 17:33:36
  • İleti: 14
Selamlar,
Aracım 2001 156 ss sw 136 binde.
1-3-5 vitesler çalışıyor R-2-4 vitesler çalışmıyor.
1'de hızlanıp 2'ye geçmek yerine hız yeterliyse 3'e geçiyor, hız yeterli değilse sonunda boşa atıyor.
Geçecek gibi ses çıkartıp uğraşıyor ama olmuyor.

Bu arıza genellikle neden olabilir?
Kazık yememek için biraz bilgilenmem lazım servise gitmeden önce yardım lütfen...


Ferhat_27

    Çevrimiçi
  • Genel Moderatör
  • *
  • Kayıt Tarihi
    30 Ağustos 2012, 13:55:01
  • İleti: 5092
  • 357 Mesajı Toplam
    400 Kere Beğenildi
Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap
Selamlar,
Aracım 2001 156 ss sw 136 binde.
1-3-5 vitesler çalışıyor R-2-4 vitesler çalışmıyor.
1'de hızlanıp 2'ye geçmek yerine hız yeterliyse 3'e geçiyor, hız yeterli değilse sonunda boşa atıyor.
Geçecek gibi ses çıkartıp uğraşıyor ama olmuyor.

Bu arıza genellikle neden olabilir?
Kazık yememek için biraz bilgilenmem lazım servise gitmeden önce yardım lütfen...
1-3-5 ayrı sensör-R-2-4 ayrı sensörleri var, sanırım vites seçim sensörü bozuk,büyük ihtimal bu sensörlerden kaynaklıdır veya ss hızı abs beyninden alır,abs beyni bozuksa hızı algılayamaz vitesi boşa atar arıza ışığı yakar daha kötüsü abs beyni arızalı ise ss kendini ve seni korumaya alır,2.vitesten yukarı atmaz,sende ss i bağırtarak usta yolu tutarsın,sıkıcı bir durum,bilgi olsun diye paylaştım,pc de arızalı sensörü bulur ustan,geçmiş olsun..


alpitist

    Çevrimdışı
  • Üye
  • *
  • Kayıt Tarihi
    23 Ağustos 2016, 17:33:36
  • İleti: 14
Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap
Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap
Selamlar,
Aracım 2001 156 ss sw 136 binde.
1-3-5 vitesler çalışıyor R-2-4 vitesler çalışmıyor.
1'de hızlanıp 2'ye geçmek yerine hız yeterliyse 3'e geçiyor, hız yeterli değilse sonunda boşa atıyor.
Geçecek gibi ses çıkartıp uğraşıyor ama olmuyor.

Bu arıza genellikle neden olabilir?
Kazık yememek için biraz bilgilenmem lazım servise gitmeden önce yardım lütfen...
1-3-5 ayrı sensör-R-2-4 ayrı sensörleri var, sanırım vites seçim sensörü bozuk,büyük ihtimal bu sensörlerden kaynaklıdır veya ss hızı abs beyninden alır,abs beyni bozuksa hızı algılayamaz vitesi boşa atar arıza ışığı yakar daha kötüsü abs beyni arızalı ise ss kendini ve seni korumaya alır,2.vitesten yukarı atmaz,sende ss i bağırtarak usta yolu tutarsın,sıkıcı bir durum,bilgi olsun diye paylaştım,pc de arızalı sensörü bulur ustan,geçmiş olsun..

Vites seçim sensörü o zaman çünkü ABS veya benzeri bir arıza ışığı yanmıyor ve 1-3-5 vitesler çalışıyor.

Peki bu sensör veya kaç sensör varsa ortalama kaç lira civarı tutar?

Çok Teşekkürler.


onur çelik

    Çevrimdışı
  • Yeni Üye
  • *
  • Kayıt Tarihi
    23 Haziran 2014, 11:40:53
  • İleti: 1
aracımla giderken mesela 2. viteste ve 40 km hızla ilerliyorum, gazdan ayagımı çektiğimde araba bir anda güçten kesiliyor ve kekelemeye başlıyor(gazı bir veriyor bir çekiyor kendi kendine) bu bir süre devam ediyor ve sonra kendine geliyor. Bu durum 1-2-3. viteslerde daha bariz oluyor 4-5. viteslerde bu kadar değil, sorun ne olabilir acaba ?


Seo4Smf Tagleri: selespeed çözüm robot sorunları önerileri 
 

Forum Yasal Uyarı
Forum Sistemi: SMF 2.0.11 | SMF © 2011, Simple Machines
Seo4Smf 2.0 © Smf Mod Smf Destek

Uyarı:Sitemizdeki Materyallerin Kaynak Belirtilmeden Başka Sitelerde Yayınlanması Yasaktır.

Sitemiz Bir Paylasim Forum sitesidir Bu nedenle yazı, resim ve diğer materyaller sitemize kayıtlı üyelerimiz tarafından kontrol edilmeksizin eklenebilmektedir. Bu nedenden ötürü doğabilecek yasal sorumluluklar yazan kullanıcılara aittir. Sitemiz hak sahiplerinin şikayetleri doğrultusunda yazı ve materyalleri 48 Saat içerisinde sitemizden kaldırmaktadır.
Bildirimlerinizi sikayet@alfaturk.com adresine yollayabilirsiniz.