Yukarı git


21 Kasım 2017, 20:34:11
Reklamlar  

Gönderen Konu: Selespeed Robot Sorunları Çözüm Önerileri  (Okunma sayısı 24609 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Ferhat_27

    Çevrimdışı
  • Genel Moderatör
  • *
  • Kayıt Tarihi
    30 Ağustos 2012, 13:55:01
  • İleti: 5092
  • 357 Mesajı Toplam
    400 Kere Beğenildi
ARIZA=Aracım 2000 model 156 ss 2.0
Bugün aracımı park ederken birden bire şöyle bir problem oldu, geri vitese aldım ciddi bir titreme hissettim her neyse diyerek park etme işini hallettim. Sonra aracı stop edip tekrar çalıştırdım, baktım ki boştan geri vitese almıyor... City moduna alıp denedim yine yok ne yazık ki. Sonra 1. vitese alıp direk geri vitese attım oldu ama hissedilir bir titreme ile..
Kısaca;
Boştan geriye almıyor  Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap
Birinci vitesten geriye alırken araç titreme yapıyor, daha önce yoktu  Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap

ÇÖZÜM=arkadaşlar bugün carium servise uğradım. zeki usta ve müttalip usta sağolsunlar hemen hallettiler. sorun debriyaj ayarında imiş, orada bir cıvata boşa çıkmış, 1den geri vitese alınca titreme sebebi de aradaki mesafenin kısalması imiş. normalde 28 cm'de olması gereken mesafe benim araba bilgisayara bağlandığında 22 cm gösteriyordu. bunun ayarını yaptılar  Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap






Konuyu Paylaş:
  facebook  twitter

Ferhat_27

    Çevrimdışı
  • Genel Moderatör
  • *
  • Kayıt Tarihi
    30 Ağustos 2012, 13:55:01
  • İleti: 5092
  • 357 Mesajı Toplam
    400 Kere Beğenildi
ARIZA=Aracım GT 2.0 SS 2007 model, geçenlerde sabah uyarı ekranında "Selespeed System Failure" yazdı, ismini belirtmek istemediğim ve ilk defa gittiğim bir özel servise gittim. Aracını kontrol ettik debriyajla ilgili bir hata vermiş sildik sorun yok, fakat yeni versiyon yüklerken hata alıyoruz bir sıkıntı olabilir, update bir yazılım istedik gelince seni çağirıcaz muhtemelen bir şey yok ama bir kontrol edicez dediler, aracına binmende bir sorun yok dediler. Ben bu şekilde biniyorum herhangi bir sorunda yok  Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap

ÇÖZÜM=bu arada arıza'nın ne olduğunu söylemeyi unuttum, ben seyir esnasındayken sport ve city modu ile çok oynamıştım, bu sebeple hata atmış sistem geçici olarak.  Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap


Ferhat_27

    Çevrimdışı
  • Genel Moderatör
  • *
  • Kayıt Tarihi
    30 Ağustos 2012, 13:55:01
  • İleti: 5092
  • 357 Mesajı Toplam
    400 Kere Beğenildi
ARIZA=arkadaşlar, selespeed yağı tamamsa neden sürekli selespeed ışığı yanıp söner ve araç vitese geçmez? pompası mı bozuktur acaba? gerçi kendi kendine düzeliyor bir müddet sonra anlamadım gitti  Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap

ÇÖZÜM 1=aynı problem bendede olmuştu.ustalar baya uğraşmıştı.en sonunda akünün orda biryerde sigorta gibi bir parça değişti.normalde aracın kapısını açtığınızda elektronikbir ses duyuyorsunuz yağ pompasının sesi.arıza oluşunca kapı açıldığında bu ses gelmiyor(dolayısıyla yağ pompalanmıyor)buda "N" den 1 e geçmiyor vites.unutmadan aracım147 SS.usta o parçanın 156larda üst tarafta olduğunun söylemişti.(küp şeklinde, siyah ,2 tane ince dişi olan bir parça:)
ÇÖZÜM 2=pompada sorun varmış arkadaşlar, kömürü bitmiş. tamir edildi bir sorun yok şu an. yenisi 900 lira gibi bir rakam aslında değiştirmek lazım da bakalım  Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap


Ferhat_27

    Çevrimdışı
  • Genel Moderatör
  • *
  • Kayıt Tarihi
    30 Ağustos 2012, 13:55:01
  • İleti: 5092
  • 357 Mesajı Toplam
    400 Kere Beğenildi
ARIZA=Durunca vites boşa geçiyor ve bir daha vitese geçmiyor. Vites 1 e geçiyor ve hemen boşa düşüyor. Yağı, kabloları, soketleri, röleleri derken bir şey bulamadık..
Derken bilgisayara bağladım. Bağlantıda sorun yok fakat ayar işlemi yapılamıyor. Her zaman yaptığım hatsonunu yapamıyorum. Hatalar veriyor. Pompanın çalıştığını ve sistemdeki basıncın 60 bar'a çıktığını gördüm. Komponentleri teker teker bilgisayardan çalıştırdığımda soruna rastlamadım. Derken ustamın elindeki bozuk robottan balon denilen tüpü benimkiyle değiştirdik te en azından viteslerin boşta kalmasını engelledik. Şu anda hatasız vites geçişleri oluyor ve durunca da boşa atma sorunu gitmiş durumda. Fakat hala bilgisayardan hat sonu yapamıyorum. Sanırım robotta hala tespit edemediğimiz bir sorun var. Sağlamken bilgisayara kaydettiğim verilerle şimdikini karşılaştırıyorum  Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap

ÇÖZÜM=2 gün önce şanzıman sorunum çözüldü. Bu gün tüm gün araç üzerindeydim ve gayet güzel olmuş. Sorunun çözümü için ilk elimizi attığımız parça robotun basınç tüpü olmuştu. Fakat değiştirdiğimiz çıkma demek bozukmuş ki ilk anda sorunu çözemediğimizden derinlere daldık ta daldık. En başa geri dönerek yaptığımız incelemelerde bu sefer sağlam tüple sorunu çözünce gittim sıfır tüp aldım (300 TL). Bu arada giden 2 kutu selespeed yağı oldu. Neyse aklınızda bulunsun araç durduğunda vites kendiliğinden boşa geçerse derhal tüpü değiştirin... Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap


Ferhat_27 'nin Mesajlarını Beğenen Kullanıcılar: 1drawer (06 Temmuz 2015, 20:42:10)

Ferhat_27

    Çevrimdışı
  • Genel Moderatör
  • *
  • Kayıt Tarihi
    30 Ağustos 2012, 13:55:01
  • İleti: 5092
  • 357 Mesajı Toplam
    400 Kere Beğenildi
ARIZA=147 Selespeed Distinctive 2004 modelini aldım. 3 ay önce arabayı aldığımda hiçbir problemi yoktu. 1-2 ay sonra vitesde problem başladı. Düşük viteslerde ilerken(1-2. vites) birden vitesi boşa atıyor ve arabayı tekrar çalıştırmak zorunda kalıyorum. Şuana kadar 6-7 kere bu problemi yaptı. Fakat bu sorunla karşılaştığımda hiçbir uyarı vermiyor. bazende "selespeed failure" gibisinden hata veriyor ama kullanmaya devam edebiliyorum. Birkaç kerede ASR sistemi hata verdi. Bunun üzerine İzmirde bi özel servise götürdüm, aküden dediler değiştirdik ama aynı hata birkaç kere daha tekrarladı

ÇÖZÜM=araçın debriyaj switch'inde bir problem olduğunu söylediler. parçayı değiştirmişler ve vites ayarı yapmışlar. hem vites geçişleri hızlı oldu, hemde hiçbir problem çıkartmıyor.


Ferhat_27

    Çevrimdışı
  • Genel Moderatör
  • *
  • Kayıt Tarihi
    30 Ağustos 2012, 13:55:01
  • İleti: 5092
  • 357 Mesajı Toplam
    400 Kere Beğenildi
ARIZA=Ben de selespeed araç var. Benzer bir problem bende de vardı. Şöyleki aracın sigortası attı. Allahtan yolda değildim. Arabayı durdurup yeniden çalıştırdığımda oldu. Vites N de kaldı. Hiç bir şekilde vitesi geçiremiyorsun ne ileri ne geri. Benden önceki sahibinin de başına gelmiş.

ÇÖZÜM= Meğerse çok basit birşeymiş. Fren lambalarını kontrol eden sigorta atmış. Aynı sigorta vitesi de kontrol ediyor. Onu değiştirince düzeldi. Sigortanın takıldı yerdeki temas yeri içeri göçükmüş biraz. Onu düzeltti dışarı çekti falan sigorta tam otursun diye. Şu an bir sorun yok allaha şükür. Sigorta sistemiyle de alakalı olabilir yani


Ferhat_27

    Çevrimdışı
  • Genel Moderatör
  • *
  • Kayıt Tarihi
    30 Ağustos 2012, 13:55:01
  • İleti: 5092
  • 357 Mesajı Toplam
    400 Kere Beğenildi
ARIZA=aracımda ilk çalıştırdığımda hareket ettikten sonra 1. vitesteyken göstergede birden 3. vitese geçiyor sonra tekrar 1.(1-3,1-3,1-3) şeklinde ekran seri bi şekilde vites değiştiriyor.vitesi tutturamayıncada boşa atıyor. bu durum 2-4 arasında da yaşanmaya başladı. servise götürdüm sağlam bi ustadır kendisi 20 yıldır alfa ustası makineye bağladı arıza falan hiç bişey yok. aracı kullandı test etti gayet güzel,gördüğüm en iyi selespeedlerden hatta dedi Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap oda şaşırdı tabi bnm şikayetime.. herşey normal.. ikamet ettiğim yer baya soğuk ankaranın en tepe yüksek yerlerinden.ustanın dediği verdiğim tek ihtimal yağ donma yapabilir robot donabilir ondan olabilir diyo.. aracını 5 6 dakika iyice ısıt öle hareket et dedi. eyvallah oda sorun değilde bugün bindim aracıma ısıttım 5 dakka hareket ettim sonuç yine aynı.. Bugun tekrar gorustum kendisiyle telden aku baslarini sok sabaha kadar beklesin beyin karismis olabilir dedi.

ÇÖZÜM= aksam aku baslarini sokmemi istedi ustam. Sabaha kadar dursun oyle dedi. Sabah taktim calistirdim suan hic bisey yok aracta. Vites gecisleri gayet guzel. Ustaya sonucu bildirdim sorun elektiriksel dedi. bugün araca tekrar baktık ustayla. sorunun kesinlikle elektirik akımıyla alakalı olduğunu söyledi. aracın bi kaç soketine ilaçlı fısfıs sıktık iyice temizledik oksitlenmeden dolayı oluyomuş kopukluk.sonrasında yaklaşıkk bi 60 km yol yaptım maşallah daha tık yok.eğer ki tekrarlarsa ki insallah yapmaz şaselerdeki elektiriğe kadar tüm elektirik tesisatını elden geçiricez..


Ferhat_27

    Çevrimdışı
  • Genel Moderatör
  • *
  • Kayıt Tarihi
    30 Ağustos 2012, 13:55:01
  • İleti: 5092
  • 357 Mesajı Toplam
    400 Kere Beğenildi
ARIZA=Arkadaşlar son zamanlarda araçta birşey farkettim. Arabayı parkedip inerken dikkatimi çekti (kapıyı açtığım için kontağı kapatmadan ses dikkatimi çekti). Aracı durdurduk. Hani el frenini çekip ayağı da frenden çekince on kapıyı açarsak (kontak da açıksa tabi) araç vitesen boşa tıyor kendini. Buraya kadar herşey çok güzel. Ama vites boşa geçerken elektronik bir ses geliyor (böyle nasıl desem "dzzzttttt" tarzında bir ses). Bu sadece kendisi boşa alınca biz elle boşa alsak da aynı ses geliyor. Diğer vitesler arası geçişlerde bu ses yok bildiğin tık tık sesiyle geçiyor vites. Bir de herzaman bu ses gelmiyor.  Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap

ÇÖZÜM=O ses problemi oluştuktan bir kaç gün sonra vitesde sıkıntı yaşamaya başladım. Vites 3. vitesde takılı kalıyordu ve arıza lambası yanıp sönüyordu. Aracı A-R servise götürdüm ve sorunun vites robotu yağ basınç müşüründe olduğunu söylediler. Değiştirdiler. Yenisi takıldı. Şu an vitesde hiç bir sıkıntı yok. Yaklaşık 3-3.5 hafta önce takıldı. O zamandan beri gayet sıkıntısız araç.  Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap


Ferhat_27

    Çevrimdışı
  • Genel Moderatör
  • *
  • Kayıt Tarihi
    30 Ağustos 2012, 13:55:01
  • İleti: 5092
  • 357 Mesajı Toplam
    400 Kere Beğenildi
ARIZA=cumartesi arabamın ss arıza ışığı yandı bidaha sönmedi velhasıl pompanın kömürleri bitmiştir dediler iki gün kaldı falan pompanın iç düzeneği tamamen yenilendi şuanda tık yok maşşallah saat gibi ama kafama takılan sürücü kapısı açıldığında çıkan tiz ses yok ,çıkmıyo, neden olabilir, anahtarı mar pozisyonuna getirdiğimde o sesi alıyorum 5- 6 saniye kadar .

ÇÖZÜM=az önce istanbulda carrium daki zeki ustayla görüştüm pompa düzeneği tamamiyle değiştiği için o sesi alman zor dedi yani pompa görevini tam yerine getirdiği için basınçtan falan bahsetti o yüzden o sesi alman zor dedi anahtarı mar pozisyonuna getirdiğimde 4-5 saniye kadar o sesi alıyorum vites geçişlerimde çok iyi maşşallahı var, 170 tl gitti, yağına suyuna falan bakıldı yalnız kocaeli izmitte alfa servisi yok benim eskiden beri tanıdığım bi ustam var burada onu zeki ustayla görüştürdüm burda halettik


Ferhat_27

    Çevrimdışı
  • Genel Moderatör
  • *
  • Kayıt Tarihi
    30 Ağustos 2012, 13:55:01
  • İleti: 5092
  • 357 Mesajı Toplam
    400 Kere Beğenildi
ARIZA=Arkadaşlar bildiğiniz üzere aranıza yeni katıldım aracımı alalı henüz 1 hafta oldu araç 156 SS 2002 model...aracı ankaradan aldım 1 aylık ciddi bir araştırma ve testten sonra seçtim bu aldığım araç da ankarada a-r servis alfinoto,ve Snow computest den geçirerek aldım..İlk sahibi çok titiz ve pipirikli bir adammış aracın tüm selespeed robot kolları ve değişmesi gereken ne varsa yeni değişmiş A-R serviste tüm faturaları mevcut(orjinal) araçla ankaradan izmite geldim hafta sonu istanbula gittim hiç sorun yaşamadım Lakin bu akşam üstü eve gelirken kadranda bi ışık yandı ikaz sesi ile(açık bir kaput resmi gibi) sonra yavaşladım fakat araç 1.vitese geçmiyor direk 2 ye geçiyor hatta bir ara sapıttı vites 2 gösteriyor ama araç boşta gibi kalkmıyor,stop ettim bi 5 10 dakika bekledim tekrar çalıştırdığımda herşey normaldi ama çok kafam takıldı eğer bilgi sahibi olanlar fikirlerini belirtirlerse çok sevinirim..
TAVSİYE=vites seçicisi bozulmuştur.
çalışma mantığı şudur, sen komut verdiğinde şanzımanda çok kısa mesafede çalışan seçiciler var. onların içinde film şeridi gibi ince bir şerit var. o zamanla bozuluyor.
bu nedenle algılamayınca ekranda yanlış vitesi gösteriyor ve vitese geçmiyor...
tesisatında da sorun olabilir ancak %95 seçicide sorun var.

ÇÖZÜM=Sorun çözüldü,Bostancı cariumda selespeed yağ basıncını ayarlayan bir roleden kaynaklanmış role değişti olay sona erdi.. fiyatı 50 tl. ilgin için tşk ederim.


Ferhat_27

    Çevrimdışı
  • Genel Moderatör
  • *
  • Kayıt Tarihi
    30 Ağustos 2012, 13:55:01
  • İleti: 5092
  • 357 Mesajı Toplam
    400 Kere Beğenildi
ARIZA=4 viteste takılı kalıyor akuden cıkarsamda duzelmıyor bı ara 2 vıtes ve 4 vitesi sedece kulana bılıyordum bu yuzden selespeed uzerındekı sensorlerı ve vıtes ğompğasını degıstırdım ama gene aynı sebeb ne olabılır acaba bılgısı olanlar selespeed pompası calısıyor fakat 4 fıteste takılı bır sekılde duruyor bu yuzden aracıda calıstırmıyor bı arar 1 saat kadar akuden cıkarmıstım duzelmıstı fakat sımdı duzelmıyor
TAVSİYE=Selespeed problemi sadece vites ekipmanlarından kaynaklanmayabilir. Bende aynı sorunu yaşamıştım Birmotta baskı balatasına kadar değiştirdim fakat aynı sorunla karşılaştım. 4000 tl masraf edip bitiremediğim problem 50 tl sıradan sanayide alfadan anlayan bir yere götürdüm ve sadece GAZ ayarı yaparak problemi aştım. Çok sinir bozucu ama acemilik böyle bir şey. 
ÇÖZÜM=?Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap


katamatze

    Çevrimdışı
  • Üye
  • *
  • Kayıt Tarihi
    22 Haziran 2012, 21:43:16
  • İleti: 97
  • 1 Mesajı Toplam
    1 Kere Beğenildi
 ARIZA: viteseler  karısıyordu şöyleki 2 ve 4 sadece calısıyordu arada sırada akuden cıkarınca duzelıyor sonra tekrar oluyordu 2. sureklı yağ atıyordu ve ponpa uzun sure calısıyorudu sabahları 3. vuruntu yapıyordu dururken bıle 1.2. ve geri vıtese gecerken
ÇÖZÜM:  kople sokuldu temizlenip revizyon yapıldı tum sensörlerü ve seloneit vanaları üzerindeki  1 vitesin karısma sebebi robotun elektırık tesisatını degistik cunku uzrındekı 20 pın  denılen soket kırık ve yanmıs bıraz cok duzgun bıtane bulduk taktık.  2. yag atmasının ve ponpanın uzun calısması uzerındekı tup bozulmus basıncı ıcınde tutamadıgından yag gerı gonderıp tasmasına sebep oluyormus ve ponpa basıncı tutabılmek ıcın cok calısıyormus sımdı ponpa cok kısa calısıp yağda eksiltmiyor . 3. vuruntu yapması elektırık vanası dedıklerı deprajı ayıran seloneit vanası yanı bıraz kotu oldugundan debrajı ayırık tutamıyor vıtesın degısme suresınce onu degıstık ve o sorunda  ortadan kalktı hemde super sımdı dururkenvıtesle oyna hıc gectıgı bıle bellı olmuyor..Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap işte bukadar. gerekırse yapılan yerıde soyleye bılırım hattayazatım  fıatını bıle soylerımm gercekten ıyıler nereye mudahele edeceklerını cok ıyı bılıyorlar ALFA MILANO MASLAK.BAHATTİN USTA VE YILMAZ USTA VE ekibine burdan tesekkur etmek ısterim cok ıyı ılgılendıler hele bahatın usta gercekten meraklı bu konuya ve cok şeker ve ıyı nıyetlı bır ınsan sanaide gercekten boyle ınsanları bulmak zordur hele bızım buraalarda.tavsıye uzerıne gıtım ve memnunum.FİAT: ELEKTİRİK TESİSATI:250 REVİZYON :300 ROBOTUN TÜPÜ:300
« Son Düzenleme: 22 Şubat 2013, 00:09:47 Gönderen: katamatze »


muhammed

    Çevrimdışı
  • Yeni Üye
  • *
  • Kayıt Tarihi
    12 Mart 2013, 02:18:27
  • İleti: 2
Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap
ARIZA= 2001 2.0 ss de 1 de kalkıp devam ediyorum gösterge 1'i gösteriyor ve yaklaşık yarım saniye aralıkla yanıp sönüyor  Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap ,2. vites yine aynı ,3 normal 4normal 5 normal. bu bi uyarımıdır yoksa normalde böyle mi oluyor ?   Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap


ÇÖZÜM=arkadaşlar sorun düzeldi servisi gittim  Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap ,şanzıman programı yeniden yüklendi ,mekanik herhangi bir sorun yok ,sadece programla halledildi, sorunun oluş sebebi muhtemelen eski akünün kötü durumda oluşu ve arabanın bikaç ay yatmış olması,hepinize çok mersi  Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap

 
Arkadaşım benimde aynı sıkıntım war bundan 6 ay öncede aynı sıkıntım wardı sensörleri değiştirdiler sorun bitmişti, arıza kendini yeniledi 1. ve 2. viteslerde sesli uyarı verip robot arıza lambasını yakıyor ve  numaralar yanıp sönüyor,aküyü yeni değiştirdim bundan kaynaklanırmı ? burada servis yada özel servis yok işler yoğunluğundn dolayıda gidip yaptıramıyorum.en yakın servis 350 km kendim uygulayacagım bi öeriniz warmı


Ferhat_27

    Çevrimdışı
  • Genel Moderatör
  • *
  • Kayıt Tarihi
    30 Ağustos 2012, 13:55:01
  • İleti: 5092
  • 357 Mesajı Toplam
    400 Kere Beğenildi
Kendin uygulayacagin bisey yok birader malesef Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap  en yakin alfa servisine gitmelisin Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap Antalya kac km sana ? Antalya da Turgay usta varmis iyi usta diyorlar Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap son bisi soyleyeyim selespeed yagini kontrol et eksik olmasin ve tutella olacak yag Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap
« Son Düzenleme: 15 Mart 2013, 20:04:18 Gönderen: Ferhat_27 »


katamatze

    Çevrimdışı
  • Üye
  • *
  • Kayıt Tarihi
    22 Haziran 2012, 21:43:16
  • İleti: 97
  • 1 Mesajı Toplam
    1 Kere Beğenildi
synthetic blend ATF LT 71141 BU NUMARALI OTAMATİK VİTES YAG  FARKLI MARKADA OLSA  BU NUMARA ALIRSANIZ ICERIĞİ AYNIDIR SARIMSI DİKİŞ MAKİNESİ YAĞI GİBİ BU NUMARAYI UNUTMAYIN MARKA FARKETMEZ İSTANBULDA  BİR SERVİSTEN RESİMDE CEKTİM SU AN YUKLUYEMEDİM FAKAT NUMARA BUDUR BU NUMARA İÇERİGİNİ GÖSTERİR MARKA FARKETMEZ ( ATF LT 71141) UNUTMAYIN


Seo4Smf Tagleri: selespeed çözüm robot sorunları önerileri 
 

Forum Yasal Uyarı
Forum Sistemi: SMF 2.0.11 | SMF © 2011, Simple Machines
Seo4Smf 2.0 © Smf Mod Smf Destek

Uyarı:Sitemizdeki Materyallerin Kaynak Belirtilmeden Başka Sitelerde Yayınlanması Yasaktır.

Sitemiz Bir Paylasim Forum sitesidir Bu nedenle yazı, resim ve diğer materyaller sitemize kayıtlı üyelerimiz tarafından kontrol edilmeksizin eklenebilmektedir. Bu nedenden ötürü doğabilecek yasal sorumluluklar yazan kullanıcılara aittir. Sitemiz hak sahiplerinin şikayetleri doğrultusunda yazı ve materyalleri 48 Saat içerisinde sitemizden kaldırmaktadır.
Bildirimlerinizi sikayet@alfaturk.com adresine yollayabilirsiniz.